Grenar att ha med i en femkamp

När du planerar en femkamp kan det vara extra kul att tänka lite utanför boxen. För att du ska kunna göra detta är det viktigt att du tänker på grenar som inte är vanliga för gemene person.

Du kan med fördel titta på olika grenar som innehar redskap eller olika typer av instrument. Helst ska det vara olika redskap som ingen av deltagarna är bekanta med sedan tidigare. Du kan exempelvis ha en gren med slangbellor eller pilbågar. Det är något som kan vara ett spännande inslag i en femkamp. Slangbellor kan beställas online om du inte vet vart du ska leta.

Ha ett tydligt spektra i dina grenar

Först främst kan du planera dina grenar i ett spektra från lätt till svårt. Du kan börja med att ha en lättare gren som kast med liten boll eller att hoppa säck. Därefter kan du ha en mer fysiskt utmanande gren som att stå i planka i en viss tidsintervall. Efter den här grenen kan du gå in på de mer svårare utmaningarna. Exempelvis är skjuta slangbella eller pilbåge något som kräver lite mer. Du behöver sikta och ha en koncentration olikt andra nämnda grenar.