Kanske kampsport är din grej

Det finns både enklare och mer avancerad kampsport, så de flesta kan hitta sin grej. Börja gärna med något enklare om du är nybörjare som till exempel QiQong eller Tai Chi. Passa på att även träning utomhus i parker under sommarmånaderna. En annan sak att fundera över är om du vill lära dig kampsport som mer betonar försvar eller attack.

Olika kampsporter

För den som vill ge sig in i en mjukare och mer försvarande kampsport kan Ninjutsu vara något. Stridskonsten härstammar från Japan. Den handlade förr dels om att kunna ta sig fram mer osynligt som en ninja det vill säga tyst. Vill du lära dig kickar och sparkar rekommenderas Kickboxning. För att lära sig instinktivt försvar finns Krav Maga, en kampsport som härstammar från Israel. Olika träning kräver olika klädsel och ett ställe med stort kampsportsutbud i Stockholm är jabb.

Karate och olika lärare

För den som tänker sig mer klassisk träning finns även Karate och Wing Chun, en form av Kung Fu. Det är olika mycket som tränare kräver, och träning sker olika mycket per vecka. När du går till en klubb kan du fråga vad just dem kräver. Vidare fokuserar en del på tävlingar. Prova gärna mer än en klubb. Ett ställe att hitta träning på är Svenska Budo- & Kampsportsförbundet.