Prova på Crossfit

Funderar du på vilken träningsform som kan passa dig? Då kanske du ska prova på Crossfit. Ursprunget för denna träningsform kommer som så mycket annat från USA. Det grundläggande syftet med denna träning  är att få en så optimal träning som möjligt för att öka sin fysiska förmåga.

Det är kombinationen från flera olika träningsformer som gör att det blir Crossfit, det är hämtat från bland annat konditionsträning och tyngdlyftning men också från gymnastikens underbara värld. Det är högintensiva rörelser när man tränar och det kan gå snabbt mellan de olika passen. Se till att skaffa dig de träningskläder som du gillar och tycker är bekväma och prova på crossfit på något av de gym som har denna träningsform. När du fått kläm på det hela så kanske du kan träna hemma med relativt enkla medel.

Träningspassen inom Crossfit har alltid en mening och uppgift. Dessa pass kan anpassas efter den förmågan som man besitter och det går alltid att anpassa så man orkar med de olika träningsmomenten. Som oftast så är det repetitioner inom olika övningar på så kort tid som det bara är möjligt. Man får alltså pressa sig maximalt under en kort tid. Uthållighet och styrka är något som träningen bygger på. Men också flexibilitet och koordination är något som tränas.

Vi hoppas att ni finner Crossfit som den träning som kan passa för just er. Lycka till!